top of page

Îngrijirea cățelului: modul corect de a avea grijă de un cățel junior

Actualizată în: 25 oct. 2021

Un nou cățel va aduce mai multă viață casei și vieții tale. Poate că necesită multă muncă, dar cu siguranță vor aduce multă bucurie lumii și familiei tale. În calitate de proprietar responsabil de câine, este esențial să știi care sunt lucrurile pe care trebuie să le faci pentru a-i oferi cățelușului tău o viață sănătoasă și fericită.


Veterinarul din Boston MA a făcut un ghid pentru a vă ajuta să fiți pregătiți pentru noul dvs. cățeluș.




Căutați cel mai bun veterinar

Este esențial să aveți cel mai bun veterinar pentru sănătatea pe termen lung a câinelui dumneavoastră. Cațelul tău trebuie să se prezinte în mod regulat la un medic veterinar pentru vaccinări și examinări de sănătate pentru a determina dacă animalul tău de companie este sănătos sau are afecțiuni. Veterinarul dumneavoastră vă va recomanda, de asemenea, orice tip de îngrijire special, în funcție de rasele și nevoile câinelui dumneavoastră. Este posibil să găsiți cel mai bun veterinar din Boston MA, cerându-vă prietenilor sau familiei recomandări sau căutați „veterinar lângă mine” pe internet.

Faceți-vă cățelușul de acasă dovadă

Cățeilor le place să exploreze locuri noi și tind să se pună în pericol. Așadar, fă-ți o favoare noului tău cățeluș și ție și alocați-vă ceva timp pentru a face o verificare preventivă pentru a vă păstra toate lucrurile preferate intacte și pentru a vă proteja animalul de companie de orice pericol.


Acoperiți toate cablurile electrice

Leagă-ți toate snururile ferestrelor și perdelele

Puneți substanțe chimice de curățare toxice în locuri mai înalte pe care cățelul dvs. nu poate ajunge.

Cumpărați o ladă pentru antrenament sau o poartă pentru bebeluși pentru a vă ține cățelul într-o zonă mică, cum ar fi bucătărie.

Investește într-un coș de gunoi înalt, rezistent, cu un capac care nu poate fi răsturnat cu ușurință.

Investiți în jucării adecvate pentru câini și nu dați niciodată pantofi vechi sau animale de pluș animalului dvs. de companie.

Stabiliți-vă rutinele devreme și nu-i lăsați să scape cu lucruri pentru că sunt mici. Cel mai bine ar fi să-ți creezi obiceiuri bune la o vârstă fragedă pentru că cu siguranță este mai greu să rupi obiceiurile proaste.

Oferă mâncarea potrivită

Cățeii au nevoie de nutrienți diferiți decât câinii adulți, așa că cel mai bine ar fi să achiziționați hrană de înaltă calitate special făcută pentru căței, pentru a vă asigura că animalul dvs. de companie primește nutrienții adecvati de care are nevoie pentru o viață sănătoasă și fericită.


De asemenea, este esențial să știi ce alimente nu sunt permise pentru cățelul tău. Ar trebui să evitați să hrăniți resturi de la masă pentru a încuraja obiceiurile alimentare adecvate și pentru propria siguranță a câinelui dvs. Iată următoarele articole pe care nu ar trebui să le oferi cățelușului tău:

  • Ciocolată

  • Struguri și stafide

  • Oasele de pui

  • Pește crud și carne crudă

  • Zahăr

  • Alimente bogate în grăsimi, cum ar fi nucile de macadamia și avocado

  • Lactat

  • Carne bogată în grăsimi, cum ar fi slănină

  • Ceapa si usturoiul

  • Cofeină și alcool

  • Faceți-vă timp pentru joacă

Cățeii au întotdeauna multă energie și au nevoie de o modalitate de a scăpa de toate. Timpul de joacă nu este doar pentru exerciții, ci și pentru un timp de legătură pentru voi doi. Stabiliți o relație bună cu cățelul dvs.; în același timp, îi ajuți să fie activi fizic.

Creați o rutină regulată de îngrijire

Introduceți-i cățelușului dumneavoastră îngrijirea cât mai devreme pentru a-l obișnui și pentru a-i asigura cooperarea. Ar trebui să includeți periajul dinților, tunderea unghiilor, baia și periajul și curățarea urechilor la îngrijirea obișnuită. Puteți, de asemenea, să vă duceți cățelul la veterinar în Boston pentru îngrijire profesională.


Puii cresc repede, așa că cel mai bine ar fi să le oferiți cea mai bună îngrijire cât mai curând posibil. Oferă dragostea, îngrijirea și atenția de care are nevoie cățelul tău pentru a-i oferi o viață fericită și sănătoasă.

27 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page